středa 30. listopadu 2016

Pátek 2.12.

V pátek 2.12. bude zkrácena výuka (končíme v 11:30 hod.) z důvodu příprav vánočních dílen. Prosím o podpis v ŽK na str.13.
Sraz před vystoupením bude v družině v 15:40 hod. Nezapomeňte andělské převleky, nebo alespoň bílé oblečení, bílou košili a tmavé kalhoty, sukni.

pondělí 28. listopadu 2016

Upozornění

Upozorňuji na výskyt pedikulózy (vší) v naší třídě. Proveďte důslednou kontrolu hlav vašich dětí, abychom předešli dalšímu výskytu vší.

pátek 25. listopadu 2016

Vyhráli jsme 1.místo

Ve školní soutěži mezi třídami o nejhezčí třídní strom, pořádané ke Dni stromů, jsme vyhráli 1.místo.
Foto.

Nahlédnutí do hodiny matematiky

V hodině matematiky jsme stavěli stavby z krychlí a učili se zapisovat plán staveb. Jak nám to šlo? Můžete se podívat zde.

středa 23. listopadu 2016

Průběžné hodnocení prospěchu

Podepište, prosím, v žákovské knížce na straně 15, že jste se seznámili se čtvrtletním hodnocením prospěchu a chování svého dítěte v elektronické žákovské knížce.

pondělí 21. listopadu 2016

Mléčné svačinky - prosinec

Stojí 57 Kč.

Prosba - vánoční den ve třídě

Poslední den v kalendářním roce tzn. 21. prosince si uděláme ve třídě vánoční atmosféru se vším, co k tomu patří. Děti si připraví a zabalí dáreček pro svého kamaráda v hodnotě do 50 Kč, můžou přinést cukroví (připravíme si i vánoční občerstvení). Předvedeme si vánoční obyčeje a něco si i vyrobíme. A k tomu budeme potřebovat stromeček. Pokud můžete zapůjčit umělý stromeček (výška asi 1m), dejte mi, prosím, vědět. Děkuji.

Andělská škola

V pátek 2. prosince se v naší třídě uskuteční projektové vyučování "Andělská škola". V tento den budou děti potřebovat jen pouzdro a ŽK. A protože se naše třída promění v andělskou, tak i ze všech dětí budou v tento den andílci. V kostýmu andílka budou děti vystupovat i odpoledne  na vánočním vystoupení. Po vyučování se děti převlečou, aby si kostým neušpinily a před vystoupením si ho opět oblečou. Pokud kostým neseženete, nevyrobíte, ať mají děti alespoň bílé tričko.

neděle 20. listopadu 2016

Adventní kalendář

Příští týden začíná Advent. Chtěla jsem dětem připravit v tuto adventní dobu adventní kalendář, v kterém bude čekat každý den pro jednoho malé překvapení. Dárečky budou pro všechny děti stejné, takové velikosti, aby se vešly do okénka velikosti 8,5cm x 8,5cm x 8,5cm. Sdělte mi, prosím, na konzultacích, zda můžete něčím přispět. Pro děti to je překvapení.

Vánoční vystoupení a dílny

V pátek 2. prosince v 16 hodin Vás zveme na vánoční vystoupení 1. - 3.třídy, které se bude konat v tělocvičně. Poté následuje vánoční tvoření rodičů s dětmi v dílnách. Na děti čeká mikulášská nadílka.

úterý 15. listopadu 2016

Informace

Ve čtvrtek 24.11. se konají konzultace. Přesný čas máte zapsaný v žákovské knížce na str.14. Prosím o podpis. Pokud Vám čas nevyhovuje, nebo se nedostavíte, dejte mi prosím vědět. Váš zapsaný čas je orientační a může dojít ke zpoždění.

22.12. - ředitelské volno, viz. informace v ŽK na str.7 - podepište prosím.

Dnes děti dostaly Knižní katalog. Pokud si budete přát objednat knihu, pošlete po dítěti vyplněnou objednávku a peníze. Knihy se objednají hromadně za celou školu.

úterý 8. listopadu 2016

Prvouka

9.11. píšeme malý test z prvouky.
Zopakujte si:
Přiřazování plodů a listů (javor, lípa, jírovec maďal, dub)
Stromy dělíme na listnaté a jehličnaté.
Rozlišení jedle a smrku - šiška roste na jedli směrem nahoru u smrku směrem dolů.

pátek 4. listopadu 2016

Angličtina

V hodině angličtiny jsme si povídali o Halloween. Naučili jsme se slovíčka dýně - pumpkin, duch - ghost, netopýr - bat, pavouk - spider.
Zpívali jsme písničku My favourite pumpkin. Můžete si zazpívat a zatancovat s dětmi doma. Odkaz k písni:
http://www.dreamenglish.com/halloween 

středa 2. listopadu 2016

Čtení

Čtení je důležitá dovednost. Kvalita čtenářských dovedností se bude odrážet i v jiných předmětech: matematika, český jazyk, prvouka atd. Správnost přečteného a následné porozumění bude mít vliv na úspěšnosti žáka.
Žádám i Vás, rodiče, abyste věnovali čtení velkou pozornost doma. Věnujte se spolu s dítětem čtení každý den  minimálně 5-10 minut, i když nebudou mít zrovna ze čtení úkol. Dětem jsem zavedla malý sešit Čtení, kde si budeme lepit texty k procvičování čtení. Momentálně čteme slabiky s písmeny M,P,L,S,A,E,O,U. Děti by měly slabiky číst pohotově (tzn. vidím a hned přečtu). Diktujte dětem slabiky, posléze slova a děti je budou skládat na stůl z písmen skládací abecedy. Pokud děti nebudou mít zautomatizované hbité čtení písmen, slabik, budou mít v následujícím období problémy s následným čtením slov, vět.