úterý 31. ledna 2017

Mé vlastní loutkové divadlo

Dnešní slavnostní den ve škole začal rozdáním vysvědčení a pokračoval programem v Divadle loutek v Ostravě. Na alternativní scéně děti zhlédly 6 krátkých loutkových příběhů. Pak si děti vlastnoručně vyrobily plošné loutky a prostředí. Našlo se několik dobrovolníků, kteří nám sehráli krátké loutkové představení. Vyzkoušeli si na vlastní kůži, jaké to je na jevišti. Foto.

pátek 27. ledna 2017

Týden od 30.1.

V úterý 31.1. dětem předám začátkem 1. vyučovací hodiny vysvědčení. Jedná se o výpis, který nebudete vracet zpět. Na konci školního roku obdrží originál vysvědčení.
V 8.20 hodin odjíždíme do Divadla loutek - Ostrava. S sebou jen složku na vysvědčení, svačinu, pití a čip na oběd.
Dnes si děti odnesly domů na vyprání cvičební úbor a ručník. Příští týden TV nebude, proto cvič. úbor stačí přinést až po jarních prázdninách.
Příští týden si děti odnesou domů pytlík s VV potřebani (dejte jim větší igelitovou tašku, ať se jim to lépe nese). Přes prázdniny prosím o vyprání pytlíku, popřípadě spravení šňůrek, umytí ubrusu, štětců a palety, dokoupení chybějících potřeb a barev. Děkuji

úterý 17. ledna 2017

Písemné práce

V následujících dnech budeme psát písemné práce. Ve čtvrtek z matematiky a v pátek z jazyku českého.
M - sčítání a odčítání do 10, zápis plánu stavby, porovnávání čísel, rozklad čísel
ČJ - diktát písmen, opis vět, přepis slov, čtení s porozuměním

úterý 10. ledna 2017

Karneval

V pátek 17.2.bude v kulturním domě od 15 hodin KARNEVAL.            

Workshop

Bohužel se nám termíny divadel sešly v jednom měsíci. A tak v úterý 31.1. opět pojedeme do Divadla loutek v Ostravě na workshop "Mé vlastní loutkové divadlo". Odjezd od školy objednaným autobusem v 8.20 hod. Vstupné 60 Kč + doprava 60 Kč = celkem 120 Kč.

čtvrtek 5. ledna 2017

Renarkon

V pondělí 23.1. proběhne v naší třídě  dvouhodinový preventivní program "Buď OK". Jedná se o dlouhodobý preventivní program, který se uskuteční 3x za rok. Každá dvouhodinová lekce stojí 40 Kč. První lekci hradí škola (SRPŠ).

Třídní kolo recitační soutěže

V pátek 27.1. proběhne v naší třídě soutěž v recitaci. Děti se naučí zpaměti 1 báseň o 3 slokách, uvedou název básně a jméno autora. Budou vyzkoušeny všechny děti. 3-4 nejlepší recitátoři postoupí do školního kola. Hodnotí se přednes - nespěchat, srozumitelnost, frázování, práce s hlasem, postoj - stát vzpřímeně, ruce podél těla.

Soutěž o nejhezčí básničku

Přeposílám informaci o soutěži - účast je dobrovolná.
V rámci 7. Ostravského knižního veletrhu, který se uskuteční 3. – 5. března 2017, jsme připravili pro děti základních škol Moravskoslezského kraje literární soutěž „O nejhezčí  básničku“ na téma „Zdál se mi sen“. Nabízíme žákům Vaší školy možnost zapojit se do soutěže.
Básně mohou mít různou podobu a mohou mít neomezené množství slov a veršů. Podmínkou je, aby básně byly psány rukou na stránku formátu A4, ne na počítači. Do soutěže se může zapojit neomezené množství tříd z každé školy. Soutěží vždy celá třída, ne jednotlivci (za jednu třídu můžou být zaslány max. 3 básně).

středa 4. ledna 2017

Psaní a diktáty

Dnes jsme s dětmi psali první diktát písmen. Komu se diktát povedl, dostal do žákovské knížky jedničku, ostatní byli nehodnoceni. Zavedli jsme si nový sešit s názvem Diktáty. Můžete doma s dětmi trénovat psaní psacích písmen.
V Písance jsem začala děti hodnotit dvěma známkami (př. 1/2). První známka je za správnost, druhá za úpravu písma. Od zítřejšího dne budou děti postupně pasovány na písaře ( tzn. můžou psát do Písanky perem). Perem začínají psát děti, které často negumují, na tužku netlačí a snaží se psát úhledně. Pera zatím dětem nekupujte, dostanou ve škole. Nejsem zastánce gumovacích per.

Divadelní představení

Ve středu 11.1. jedeme do Divadla loutek (Ostrava) na představení Kocourek Modroočko. Budeme se učit první dvě hodiny (M,ČJ). Odjezd od školy v 9:45 hod. objednaným autobusem. Předpokládaný návrat v 12:15 hod. Cena vstupného 55 Kč + doprava 45 Kč. Celkem 100 Kč.